標題: [日板] [Anti-主流系]deck集[已更新月光龍deck]
rage0122 (RaGe)
見習決鬥者
@.@{~[Anti-主流系]~}

積分 147
帖子 198
BP 147
註冊 2010-12-21
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線
14.198.150.33
澄清: 發覺BS仲有得玩,再出一出新deck

天戒機神deck(聖命向)
http://www.battlespirits.com/myd ... 207/1343016000.html(V.1)

題外話: 有好多人都睇唔起天戒,所以就真砌左出泥......

言歸正傳

前期用一角魚防守,妖華&星空之冠draw card

中期用犬將,蚩尤穿心,人魚防湧,乙女&聖命補血

後期 天戒&冰雪主力

點解用?
1.防低cost湧(cost 4 以下食唔到血)
2.裝甲:紅/紫/白/藍
3.雙核(合體後三核)

另外有幾支剩落一支既卡[v.1]
双光炸地用
隱斗穿心用
光三段彈走人落deck底
龍霸好似冇用,不過照落

更新~
改集各位意見後

http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201207/1343184408.html (V.2)
仍然係聖命向既天戒deck

首先,龍霸去左邊?
其實經過多場實戰後,發覺set左龍霸大多數時後係出唔泥
聖命喎,又有乙女,大多數時間5血或以上(有例外,不詳述)點食到3血比龍霸出呀?
白痴腦殘出沒注意
既然之後都限一,不如唔落=3=
所以就out左佢啦~

Storm Attack要比4cost,在下比唔起,唔落...

取而代之既係招財貓,最低 3 cost拉最低先4 cost既天戒真係又快又抵(多謝xjhm2468既意見)
加快左速度,就同你綠速鬥快(哈哈 )

另外光速三段突打2(都係要多謝xjhm2468大大)
因為真係好好用
點用?

對手: 炎龍魔王打,4核!!!,食血你就88啦(奸笑ing)
  我: (怒)再嘈彈你落deck底- -
     對手: - -頂

光三真係 紅紅黑,就係咁簡單

暫時講住呢D先啦

--------------------------------------------------------------分隔線-------------------------------------------------------------

白羊樹神deck(反姬loop向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201207/1343103923.html
前言:
我惗唔使講大家都知道早前日本地區大會中大部分優勝者都係用姬loop戰術
而我之前去某卡店比賽個次就見到頭兩名都係姬loop deck
所以我就係咁二惗左一副未經實戰既白羊(反姬loop)deck

[本人並不反對使用姬loop deck,亦沒有在此針對任何人,希望不要引起罵戰,以客觀角度討論]

前期戰術
星魂兔&游精4cost加core,一番槍+隱斗brave可以容易咁食人兩血,八分儀必要時可以防湧
双光draw卡,粟米+1 cost神速又有combo

中期
用storm draw brave再draw卡,盡快出白羊鎖姬loop
如白羊鎖住左自己就用life charge/天琴解決

後期
白羊要同隱斗brave合,因為黃甲防對方既天琴,紫甲防打神
龍霸烈霸都係睇情況而出
白羊唔出現就可以886

注意:
1.白羊係一把可怕既雙刃劍,要捉啱時點先出,否則...太早會卡住自己既core,太遲就可以走啦
2.大多數姬loop應該有天琴座,所以避免白羊個LV3效冇左,隱斗brave個黃甲一定要係白羊度

其實白羊仲有好多方法可以比人殺死(彈deck底,龍霸等武器)
所以大家可以因應自己喜好而落咩brave咩甲入deck

點解白羊?你傻左咩?
白羊lv3效係防止雙方攞走spirits上既core(轉召除外)
換言之可以封鎖姬loopl中[拆死導化姬]呢個step,防止對手姬loop draw卡
p.s.唔記得講,白羊可以封鎖蜂王個變態效架 ;)

大家有放唔出/多左既白羊樹神,不妨試下啦!!!

-------------------------------------------------------------------分隔線------------------------------------------------------------------

最後的魔7-----魔7重返deck (炸hand向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201207/1343193791.html
前言:
[廢話mode]1~2年前有人話魔神王係最後既魔7,但係我依家應該唔使講,PX16先係最後既魔7呀!!!
以前(2~3年前)就多人用1代魔7(魔界7將亡命者),當時既紫deck因此不知幾強大(其實係我以前比佢屈過)
此論壇亦有投票結果指1代魔7係最有代表性(紫色)既卡[請自行爬文,我記得有]
所以我決定比最後既魔7威番次...
咪砌左出泥囉~

前期戰術
用3 cost怪既召喚時效果draw卡,出百谷/灼谷送hand入墳(特別係4代魔7)
妖華同雙光都係draw

中期
咒霸+細怪9沖自殺又可以draw,騎蛇拆人core+draw,魔銃+暗空lv2=一次拆人5粒

後期
PX魔7+4代魔7企場,最後人地應該會冇hand揞面走XD

PX魔7,最可怕既魔7?
1.唔使錢拉墳入面既[魔界7將],解決紫色唔多core既問題
2.打既時候發[破壞時]效,點解勁?
    (i). PX魔7+4代魔7 lv3效 = 每turn雙方冇左5張hand(更多都有可能)
    (ii). PX魔7+4cost怪 [破壞時]效 = draw 2

重點:
炸hand既同時,自己既draw卡能力又高,就唔怕連累到自己D hand啦
呢副deck係[控制型],即係大多數效果都係向對手開(例如拆core,炸hand)
出唔到魔7就用暗空+魔銃, 暗空lv2+魔銃=拆人5粒core,強大強大

紫deck我唔係成日砌,所以有D唔熟紫卡
如果我呢副deck有咩不足,可以留言話比我知架

-----------------------------------------------分隔線-----------------------------------------------------

聖女貞德!!!把世界冰封吧----- 冰姬deck(冰壁向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201207/1343296617.html
前言:
[廢話]嘩! rage你有病呀,夏天都開暖爐?
    冰聖女o係我屋企開[冰壁]呀,咁凍,唔通仲開冷氣咩? [廢話]
[- -]''
@.@{sorry呀,講多左廢話}
呢排夏天好熱,屋企又唔比開冷氣喎,咪砌左副冰姬自high囉...
其實冰姬主軸deck比較小見,所以我自己都想見識下冰姬既魅力

前期戰術:
set地卡,召[白銀守護者],[誓約女神],[豐穰女神]泥慢慢增加自己spirit既防禦力/生存力
[愛之女神]防粉用

中期:
用[冰壁]封人magic,[暴風雪之壁],[絕甲],[冰結晶]都係用泥救命

後期:
[冰聖女][月光姬]主力,用[冰聖女]效彈人上手[翼神機]外掛

翼神機入左deck唔係因為佢想溝冰姬女,而係...
  親愛既BS玩家:
               今次我入左冰姬軍團,唔係為溝女架= =(要溝女早就入天靈啦!),係佢地(冰姬)貪我有齊6隻
       色既[冰壁],高薪 ($40)請我,咪入囉=o=
                                                                翼神機上

就係咁啦

重點:
冰姬既整體BP比較低,所以怕BP低既玩家就落番加BP既卡
如果人地打雙色/多色deck,就主動開冰聖女效,一次過彈幾隻上手
就如上述,翼神機係路過既,所以唔使太著重佢- -''

呢副係主題deck所以能力一定唔及主流deck強,唔好祈望佢可以打得起比賽(個人認為)

唔講咁多啦,暖爐壞左,再講就凍..........死.....................啦(>w<)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
爆字啦XD 三樓仲有得睇

希望大家睇得開心

P.S.睇完就幫手投票啦~
http://hkbs.freebbs.tw/viewthread.php?tid=52611&extra=page%3D1
Thanks

留意日後有更新架,歡迎你比意見我下次砌咩deck

無頭像
雄哥
初心者

積分 3
帖子 26
BP 3
註冊 2012-5-6
用戶註冊天數 4381
狀態 離線
124.244.10.83
呢個deck發揮唔到天戒機神既能力..
冇天戒機神個deck都做到野..

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線
上面唔夠位,唔緊要,呢度仲有位架

(續)..................................................................................................................................

NO~ 我D地卡呀~
@.@?{今次又會砌咩deck呢}

強襲悲歌 - 戰皇炸地進行曲
弒神戰皇deck (炸地向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201207/1343364236.html
前言:
我見有人好似想我砌戰皇deck,為左回應佢既訴求,就砌左出泥啦
另外,我覺得戰皇炸完地又可以打,個效好過癮,認為呢張卡潛力唔錯
就比你地一齊見識下 - 戰皇既真正POWER

前期戰術
用狗仔企場,2 cost & 4 cost怪攻擊draw卡,雙光&雙翼又可以draw,set千識輔助自己既
後期發展

中期
開始召brave,騎蛇用泥清除你唔想見到既怪(守地卡怪...等等),set刀霸比佢出
唔夠對手快就用救命卡拖

後期
召戰皇出泥主力打,龍霸烈霸都係時候出,最後等完場啦

14代core蟲呢?
之後限一,唔想落...

重點:
1. 鳳凰龍盡量唔好用泥清地,最好清怪,因為對方既地係戰皇既力量來源
2. 出左焰龍後,大多數時間都會夠core用(攻擊階段),4 cost既Storm Attack可以用得容易D
3. 見到人地有地卡就唔好手下留情,搵戰皇炸左佢啦

靈峰魔龍 {下個turn強襲8}
      戰皇 {咩話?} (炸地ing)
靈峰魔龍(O.o) {我D地卡呀~} (慘叫)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
賀! 瀏覽次數千五突破!!! 依家就整呢副deck比大家

Time is on my side - 時統之幻龍神 x 皇獸deck (又攞你橋啦xjhm2468)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201207/1343630011.html
前言:
講得出我實做得到,但係瀏覽破千五真係幾難既,所以多謝大家支持
副deck係主題向既,不過應該唔會失色

今次唔講戰術住,大家自己睇應該可以了解到
反而我想講下幻龍神既特點

首先,召喚時炸一隻怪,唔限BP,cost,level,核既數量
睇落好似平平無奇,但係佢可以好容易咁幫你炸走一隻大怪(有甲除外)
有時都幾方便架
佢LV2-3個效算係火星神龍個效既進化版,不過限於紅屬性spirits先可以回復
唔錯啦,而且要佢打中人都未至於係一件難事
可惜既係...
佢既系統太獨特,冇咩其他卡可以支援呢個系統...
(恕我無知吧)

時間在你手上,加快/倒帶,由你話事

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[廢話mode]知道左今年動漫節既真相之後,我痴左線...

企鵝歌鳥 - 雞仔變神鳥鳳凰(主力卡外掛向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201208/1343961452.html
前言:
歌鳥...有人話係炮灰,我就有見及此,誓要將一隻隻歌鳥變成神鳥鳳凰
@.@{雞仔變鳳凰,你講咁易咩...}
冇錯,真係好易架

注意: 上述之[歌鳥變鳳凰]的[鳳凰]只是比喻,所以此deck並不會有任何[鳳凰]出現

前期戰術:
召有歌鳥系統既野,之後set地, 如果有音鳥就將手入面既[歌鳥]變[星魂]
因為配合[明星花園]可以補血,雙光雙翼draw卡

中期:
如果D企鵝死左就用3 cost張魔法攞番佢地上hand
之後可以用音鳥將[歌鳥]系統變[四道],再出四道X

後期:
金牛 + 音鳥combo,同上面既差唔多...

音鳥,神卡也?
1. 音鳥將[歌鳥]變[光導]再加金牛...
2. 變做[四道],四道X出泥...
3. 變做[異合]加異合地卡,全場雙核...
..........................
仲有好多combo

咁你話,[歌鳥]係唔係[鳳凰]?

----------------------------------------------------------------------------------------------------
[廢話mode]@.@{我係沙灘之子~}
         - -"{我地今日出場既唔係son of the b...., 而係海賊王呀}

俺是大海男兒 - 海賊王deck(無限打向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201208/1345006215.html
前言:
之前去左沙灘玩,所以突然間有呢個惗法砌呢副deck
人地Vanguard海賊玩汁墳,我地BS海賊都唔輸蝕...
一於玩無限打打打打打打打打打打打打打打打打打打打打打打...............

前期戰術:
召星魂兔同星魂鳥加core,大地狩人可以防雙核brave食血又可以封人地min怪召效,仲可以
幫星魂兔加多D core

中期:
出黑獸王預備定海賊王出泥, 出多D地卡做輕減,storm draw brave可以draw之與又可以幫D星魂
加核

後期:
出海賊王 + 神速馬超同埋八爪魚brave做無限打combo, 另外蒼嵐勇者王戰力唔差

重點:
海賊王如何無限打?
  1. 海賊王打之前召馬超(場上有兩個或以上綠色戰輝)
  2. 海賊王合八爪魚打(LV 3)
  3. 海賊王LV3效將馬超當成無效既怪
  4. 先炸馬超回海賊王
  5. 之後再用八爪魚效汁馬超上手
  6. flash time召番馬超
  7. 回到步驟2
黑獸王可以將獸頭變最高LV,所以唔好比佢咁快死
隱斗係一個唔錯既外掛卡,鍾意可以落
船尾可以制壓自閉deck

如果之前洗多左錢,又想玩新deck,呢個都係個唔錯既選擇

^o^{夏天出海玩好爽呀~}
     海賊王: {現在開始打劫}
@.@{OH SXXT}

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[廢話mode]那些年令人不寒而慄的神卡去左邊度?...
                                              God knows......

別問我太陽為何未出來 - 月光(神)龍x傳說龍deck(中速beat向)
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201208/1346209498.html
前言:
月光龍 - 10代既時候都算係一張神卡...
如今...好似比人忘記左佢既存在...
既然佢都出renew版,不如比多次機會佢啦

前期戰術:
最好set重力爐比月光龍下個turn出,但如果前者都唔o係hand度,就召細怪(雪糕車,狗仔,要塞蟲)
做輕減&加core

中期:
開始召brave出來,砲凰龍可以炸人地,招財貓可以拖大怪(如月神&月光),雙光可draw卡

後期:
場上既月光月神仲有合左體既星鎧龍夠多既時候就召傳說龍補血&炸怪

重點:
傳說龍補血效冇上限,所以要爭取補多D血
如果前期卡hand就用救命卡拖turn
招財貓拖傳說龍後可作轉召對象

雖然唔知道9月後BS環境會變成點,不過我覺得官方renew月光(神)龍算係有意義
希望BS唔好再出過於強大既卡...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

無頭像
cykac04
見習決鬥者

積分 53
帖子 75
BP 53
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4442
狀態 離線
14.198.14.155
落光速騎士,狐仙,p機人

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cykac04 於 2012-7-23 19:13 發表
落光速騎士,狐仙,p機人

首先多謝你既意見

光速騎士好似係用[武裝]轉召,彈性唔及[cost 3以上]轉召,會有卡手情況出現
而佢既穿心效實質唔差,只要將主軸改做[武裝]向就得

狐仙有惗過落,但係佢既效同蚩尤有重複,為慳卡位就落左十一代張穿心想獸,佢可以捉唔留心既對手

P機人係好好不過......冇錢......講完(會落既,遲早問題)

anson192837 (朗)
高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
註冊 2010-5-21
用戶註冊天數 5097
狀態 離線
124.244.142.208
可以落埋14彈隻4cost r想獸....
加埋犬将就可以對手lv1/2/3唔可以擋

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
註冊 2010-2-12
用戶註冊天數 5195
狀態 離線
119.246.173.234
你不知道的事.
天戒DECK係14-15代時曾經都算上位.
好多只係上位20就停左.
店鋪自己搞GE比賽就見到好多都入到決賽
只係最後9成都係輸哂比綠色.

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線
在此首先感謝初優大賜教(本人深感榮幸)
天戒曾經係上位deck,此事我亦曾經留意過
的確有一啲威水史
我亦好認同天戒主軸deck比較難嬴綠deck(速攻,蜂王等等,未能盡錄)
所以就喺呢副天戒落左啲對綠色既野(人魚,一角魚)
利用白黃deck既白屬性去彌補黃屬性所缺乏的防禦力
為求做到盡善盡美,天人合一既天戒主軸deck

k-on!! (專業潛水)
高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
註冊 2011-9-15
用戶註冊天數 4615
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線
121.202.88.46
小弟覺得可以打冰霸配合天戒/乙女

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 k-on!! 於 2012-7-23 23:55 發表
小弟覺得可以打冰霸配合天戒/乙女

之前我有試過落二冰霸,不過佢效果唔係唔好,但有時會卡手同埋防守唔夠全面(只彈人上手,對方有白甲就...)
P機人就可以做到防禦又加core,唔使彈天戒上手咁煩
同樣係食血出,我覺得P機人會好過冰霸

[P.S.我就快會出新deck敬請留意  Thanks]

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線
更新...白羊deck

小戒
初心者

積分 46
帖子 39
BP 46
註冊 2012-7-21
用戶註冊天數 4306
狀態 離線
116.48.8.59
你最多針到港版
但針唔到日版導化
日版打羅洛
+張冰河氣息 白羊都落deck底啦

無頭像
ivanching612
決鬥者

積分 202
帖子 410
BP 202
註冊 2012-6-21
用戶註冊天數 4335
狀態 離線
14.198.85.58
你副dk出白羊好講timing....
出早左就pk
出慢左就輸...
龍霸烈霸唔落得5得= =?
講錯別罵= =

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小戒 於 2012-7-24 13:33 發表
你最多針到港版
但針唔到日版導化
日版打羅洛
+張冰河氣息 白羊都落deck底啦

多謝你肯回應

好彩有人欣賞,我希望呢副deck真係針到港版姬loop
而日版羅洛...在下會努力惗惗架啦

大家如果有咩意見就發表下啦,好少可有人整呢D偏門deck架(笑)

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ivanching612 於 2012-7-24 13:36 發表
你副dk出白羊好講timing....
出早左就pk
出慢左就輸...
龍霸烈霸唔落得5得= =?
講錯別罵= =

Thanks for sharing

[廢話]其實timing呢D野,玩咩card game都要[廢話] (罵自己ing)
呢點相信大家認同

龍烈霸都係落泥食下花生,佢地外掛力咁強大就落下囉
之後都限一啦...

無頭像
ladygaga (Lok)
見習決鬥者

積分 207
帖子 198
BP 207
註冊 2011-10-30
用戶註冊天數 4570
狀態 離線
119.237.165.161
用白羊效疲人再加D破疲野

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ladygaga 於 2012-7-24 13:57 發表
用白羊效疲人再加D破疲野

我惗你所指既[破疲野]係回復既野掛
其實咁樣都OK既,落賢樹果實應該搞得掂
烈風神空霸都有惗過,但係我怕系統未夠單一,用唔盡佢回三隻個效

by the way, Thanks for sharing!

coc (I'm BACK)
高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
註冊 2010-10-10
用戶註冊天數 4955
狀態 離線
183.178.164.12

QUOTE:
原帖由 rage0122 於 2012-7-24 14:18 發表

我惗你所指既係回復既野掛
其實咁樣都OK既,落賢樹果實應該搞得掂
烈風神空霸都有惗過,但係我怕系統未夠單一,用唔盡佢回三隻個效

by the way, Thanks for sharing!

破疲野=炸疲左嘅怪
(?)

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coc 於 2012-7-24 15:54 發表

破疲野=炸疲左嘅怪
(?)

sorry我get錯左,請恕我無知
如果係炸疲野既話唔係唔好,但有冇o的咩提議?
我淨係記得紫色先至多炸疲怪既野

小戒
初心者

積分 46
帖子 39
BP 46
用戶註冊天數 4306
狀態 離線
112.118.99.196
白羊DECK可以打鳥獸
鳥獸可以做埋粉DECK

小戒
初心者

積分 46
帖子 39
BP 46
用戶註冊天數 4306
狀態 離線
112.118.99.196

QUOTE:
原帖由 rage0122 於 2012-7-24 16:27 發表

sorry我get錯左,請恕我無知
如果係炸疲野既話唔係唔好,但有冇o的咩提議?
我淨係記得紫色先至多炸疲怪既野

BS04-017ヘルウィッチ
依隻野勁
紫色4費
LV2-3攻擊時
炸費用6以下疲労状態
LV3
炸費用1以下疲労状態
BS17-056アロンダイザー
仲有隻紫ブレイヴ
炸疲労状態
最直接

k-on!! (專業潛水)
高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
註冊 2011-9-15
用戶註冊天數 4615
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線
121.203.222.170
其實隻隱斗brave雙光袐劍已KO
打自閉方法只有一個重點=快

xjhm2468 (環奈呀( ̄∇ ̄))
高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
註冊 2010-10-11
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線
119.237.60.215
你的白羊DK反不到姬loop
不是口口的問題 係地卡的問題 通常都有個個白地係到
唔係BRAVE 就炸唔係白黃地  到時你比地卡屈死
到天戒DK了
你天戒打3架
可以打2隻招財 會快d
你話冰卡  不是卡的問題 係同你打個個搞到冰做唔到野先會卡姐  又可能你唔識用佢
你打唔同DK 玩玩下 你識用的了 三段打2好d  
2副DK都係擋唔到鐵 就係咁

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小戒 於 2012-7-25 00:27 發表
白羊DECK可以打鳥獸
鳥獸可以做埋粉DECK

打鳥獸呢個惗法唔錯,但係打鳥獸應該都要打颶風高原(無誤的話)
我怕[颶風]的效果不夠全面,只支援[暴風],那只得鳥獸受惠呀 (如只落鳥獸這種暴風的話...= =膠ing)
咁呢副deck點樣轉型,我會研究下架啦

多謝你的意見

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小戒 於 2012-7-25 00:32 發表
BS04-017ヘルウィッチ依隻野勁
紫色4費
LV2-3攻擊時
炸費用6以下疲労状態
LV3
炸費用1以下疲労状態

BS17-056アロン& ...

請恕我直言,我並無冒犯之意,只是分析

前者紫色4cost,BP最高只有5000,我只怕佢炸到人之前就會慘變炮灰...
後者隻brave,合體條件...[霸王,雄將,魔影],咁我覺得都唔差,比我落番D綠色霸王/雄將啦
(話說我依家副deck係星魂主軸呢=o=)

小戒
初心者

積分 46
帖子 39
BP 46
用戶註冊天數 4306
狀態 離線
59.148.173.168

QUOTE:
原帖由 rage0122 於 2012-7-25 09:54 發表

打鳥獸呢個惗法唔錯,但係打鳥獸應該都要打颶風高原(無誤的話)
我怕的效果不夠全面,只支援,那只得鳥獸受惠呀 (如只落鳥獸這種暴風的話...= =膠ing)
咁呢副deck點樣轉型,我會研究下架啦

多謝你的意見

鳥獸唔一定要颶風高原
可以突襲打人血粉十二張

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線
更新啦~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

推........

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小戒 於 2012-7-25 10:55 發表

鳥獸唔一定要颶風高原
可以突襲打人血粉十二張

你又啱啫~
下次先再更新(懶~)

無頭像
cykac04
見習決鬥者

積分 53
帖子 75
BP 53
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4442
狀態 離線
星宿障壁同鐘樓可以打埋,白色唔洗咁多

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cykac04 於 2012-7-25 12:21 發表
星宿障壁同鐘樓可以打埋,白色唔洗咁多

多謝發表意見

如果我係打自閉deck我就會落,但係以我呢副deck泥睇...
地卡得星空之冠,用泥draw卡,比人炸左都仲有妖華
所以我唔會落鐘樓

星宿障壁都係防禦用,倒不如用一角魚防湧仲好啦,佢又可以攞泥打
一舉兩得
所以唔用星障

thomasng824 (奏虹羽)
高級決鬥者

積分 845
帖子 1098
BP 845
註冊 2011-10-18
用戶註冊天數 4582
來自 香港
狀態 離線
210.6.93.177
天界dk....

其實反而我覺得可以落要蔡都代替招貓
反正招貓都只系會拖白怪ga啦
開完出來    如果乙女5系度   有只系嗮左
咁我不如開只地出來  又可以嗮嗮人地magicDcore

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 thomasng824 於 2012-7-25 12:45 發表
天界dk....

感謝賜教
下次更新入deck,out招財喵喵

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線
119.237.50.175

QUOTE:
原帖由 thomasng824 於 2012-7-25 12:45 發表
天界dk....

招財會加快出大怪  BRAVE佢可以+BP  
你C機DK  咪又係打招財 咪又係拖白怪 一樣  
在前期   你出招財拖天戒 合過去打橫人一隻  前期  你橫到人一隻  聖命正常都中吧

無頭像
cykac04
見習決鬥者

積分 53
帖子 75
BP 53
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4442
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 <i>xjhm2468</i> 於 2012-7-25 13:01 發表<br />

<br />
招財會加快出大怪  BRAVE佢可以+BP  <br />
你C機DK  咪又係打招財 咪又係拖白怪 一樣  <br />
在前期   你出招財拖天戒 合過去打橫人一隻  前期  你橫到人一隻  聖命正常都中吧

<br />
天戒合唔到招貓...

高級決鬥者

積分 845
帖子 1098
BP 845
用戶註冊天數 4582
來自 香港
狀態 離線
招貓系距副dk度只系合到乙女    出來企場擋人咩= =?

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cykac04 於 2012-7-25 13:07 發表
<br />
天戒合唔到招貓...

係喎哈哈哈  頭先起身  痴左線
但係合唔到
問題來了  打BRAVE好定地卡好  係我就BRAVE了
你唔一定要合架  有時真係要合月女

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線
遲D會再改架....
另外我又有新deck啦

高級決鬥者

積分 845
帖子 1098
BP 845
用戶註冊天數 4582
來自 香港
狀態 離線
但系樓主副野好似話系針loop/自閉dk(?

通常姬loop好多時都會有好多magic ga ma(?

+上地頭上一定一堆七彩顏色

咁你要菜都一出..

點都會壓到少少magic掛

好過你只招貓企場無乙女5只做咩= =

要菜都中5使咁多支援

就咁lv1企場仲有個輕......

高級決鬥者

積分 845
帖子 1098
BP 845
用戶註冊天數 4582
來自 香港
狀態 離線
sor  睇錯-.-

距話系針綠速既-.-

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 thomasng824 於 2012-7-25 13:48 發表
sor  睇錯-.-

距話系針綠速既-.-

已作出澄清,做成誤會請見諒

無頭像
cykac04
見習決鬥者

積分 53
帖子 75
BP 53
註冊 2012-3-6
用戶註冊天數 4442
狀態 離線
紫deck落蜻蜓life charge core boost,無咁多錢升lv3

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 thomasng824 於 2012-7-25 13:46 發表
但系樓主副野好似話系針loop/自閉dk(?

通常姬loop好多時都會有好多magic ga ma(?

+上地頭上一定一堆七彩顏色

咁你要菜都一出..

點都會壓到少少magic掛

好過你只招貓企場無乙女5只做咩= =

要菜 ...

綠速就當然是招財了
姬loop就一定地卡了各有不同

無頭像
ivanching612
決鬥者

積分 202
帖子 410
BP 202
註冊 2012-6-21
用戶註冊天數 4335
狀態 離線
14.198.85.58
紫色無core life change幫到手哦= =

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線
哇 又有pk dk了 真有錢 仲要又係打3

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 xjhm2468 於 2012-7-25 15:48 發表
哇 又有pk dk了 真有錢 仲要又係打3

唔明,你指收卡個方面?
如果係,我可以答你,除左天戒deck真係砌左之外
其餘都冇砌過...

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線
哦  明白了
姐係px過200這是一定了 你仲要打3 明有錢

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 xjhm2468 於 2012-7-25 15:55 發表
哦  明白了
姐係px過200這是一定了 你仲要打3 明有錢

千金難買心頭好呀,有咩辨法啫=3=
我之前收天戒儲錢搞到我兩個月冇抽卡[真人真事,信不信由你]
其實我鋪呢D deck list都係想分享下砌另類deck
絕無他意

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rage0122 於 2012-7-25 16:04 發表

千金難買心頭好呀,有咩辨法啫=3=
我之前收天戒儲錢搞到我兩個月冇抽卡
其實我鋪呢D deck list都係想分享下砌另類deck
絕無他意

px中我比較喜歡戰王

見習決鬥者

積分 147
帖子 198
BP 147
用戶註冊天數 4883
來自 天•界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 xjhm2468 於 2012-7-25 16:27 發表

px中我比較喜歡戰王

咁就豁出去,試下砌一副啦
如果我有idea就下砌deck list

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4954
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rage0122 於 2012-7-25 16:43 發表

咁就豁出去,試下砌一副啦
如果我有idea就下砌deck list

正在儲錢
龍烈禁1好似幫左我咁 烈我有3龍有2姐係可以要番錢 買戰王了
我的理想可是px dk