標題: 21彈意外既收獲~
jeffreylo
決鬥者

積分 222
帖子 584
BP 222
註冊 2012-1-31
用戶註冊天數 4490
狀態 離線
223.18.230.52
今日抽左2包21代,试下手氣~ 第一包中左大家之前都見過既告死蛇,第二包唔中X,但中左張唔錯既野~

真系卡如奇名,好美<3

無頭像
kijkiy
見習決鬥者

積分 83
帖子 165
BP 83
註冊 2010-10-12
用戶註冊天數 4965
狀態 離線
58.153.248.146
中左美の天使カフオペイア?

jeffreylo
決鬥者

積分 222
帖子 584
BP 222
用戶註冊天數 4490
狀態 離線
系啊,圖upload完lu~ 唔知有無做deck底既potential?

NeosGeorge (阿波羅)
決鬥者

積分 170
帖子 451
BP 170
註冊 2010-11-7
用戶註冊天數 4939
來自 光輝大銀河
狀態 離線
61.92.34.247
琴日爆左2盒,都真係幾好彩,第1盒白x,藍x,藍劍,第2盒,紫x,白x,白劍
不過呢代d u卡都真係幾少,好多都係1盒得1張

a1331357 (青山寶)
高級決鬥者
д①⑦& ...

積分 523
帖子 1280
BP 523
註冊 2011-12-27
用戶註冊天數 4525
狀態 離線
123.202.58.28
今日去左抽21彈
我中左深淵劍,用盡錢
跟住朋友借左錢比我爆盒
老細話開哂,叫我抽廿包
結果中天空劍,深淵劍,槍光,黑樹同
光輝龍皇!!!!

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4131
狀態 離線
119.246.139.179

QUOTE:
原帖由 NeosGeorge 於 2013-3-6 22:34 發表
琴日爆左2盒,都真係幾好彩,第1盒白x,藍x,藍劍,第2盒,紫x,白x,白劍
不過呢代d u卡都真係幾少,好多都係1盒得1張

一盒入面, 9R, 2M, 3X, 波波閃U有6張, 全部U有18張, 咁一盒入面好多U得一張都正常
通常每章第一代多卡, 一盒入面連U都唔齊添

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4131
狀態 離線
我覺得39嗰張天使仲正 , 白卡嚟

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4131
狀態 離線
講開又講, 星座篇起啲白卡閃卡我全部跟哂編號入簿, 劍刃篇啲卡整體嚟講真係無咁靚, 一揭起本簿睇起上嚟啲插圖唔夠之前色彩豐富, 有無人有同感

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
註冊 2010-1-31
用戶註冊天數 5220
狀態 離線
218.103.192.176
畫師問題吧....應該

Diend獵騎 (中二佬)
高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
註冊 2011-12-5
用戶註冊天數 4546
狀態 離線
183.179.96.252
禁止所有以下e類 "我很開心""抽中了x" 的post新版規附屬項:
凡發有關抽卡感想post.
需附上
事情憶述(字數不限)
感想(最少50字)
例:
今日我在bs01中抽中了能美金簽.
感想:
居然能在bs中抽到ws ge卡 我都十分不解.
咁樣都唔知算係好彩定唔好彩.
簡直就好比係m記叫到楊洲炒飯.
同時勸告各位係抽卡前 睇清楚鋪頭名
方便到消費者委員會投訴.

切勿單純以開心、嬲、無奈等字眼對侍你ge感想.
如有任何違反以上原則.
重作/扣分處理.

jeffreylo
決鬥者

積分 222
帖子 584
BP 222
用戶註冊天數 4490
狀態 離線
我開此帖既目的唔系為左晒命,而系想比大家知道呢張卡個卡圖都唔錯,順便想知道呢張卡有無做卡底既可能

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
註冊 2013-2-28
用戶註冊天數 4095
狀態 離線
14.0.208.92
21彈好多卡圖都唔錯

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jeffreylo 於 2013-3-7 16:16 發表
我開此帖既目的唔系為左晒命,而系想比大家知道呢張卡個卡圖都唔錯,順便想知道呢張卡有無做卡底既可能

第一 我冇講過你開此帖既目的系為左晒命
第二 你自己留意下你自己D字眼
今日抽左2包21代,试下手氣~ 第一包中左大家之前都見過既告死蛇,第二包唔中X,但中左張唔錯既野~
"抽中了x"之類的post有何分別?
第三 而系想比大家知道呢張卡個卡圖都唔錯咁講法姐係我係咁開post比大家知道某某卡有幾靚都得啦?

乂楓炎乂
高級決鬥者

積分 342
帖子 1490
BP 342
註冊 2011-9-3
用戶註冊天數 4640
狀態 離線
61.18.4.10

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 17:31 發表

第一 我冇講過你開此帖既目的系為左晒命
第二 你自己留意下你自己D字眼
同"抽中了x"之類的p ...

講真個句:你咁係度話佢咩唔可以咩,版主都唔理GA啦
佢又唔係日日都開呢DPOST,難得一次咪比佢LO,你仲要係度掃佢興
+上你唔又係版主,你理咁多仲咩姐,佢有佢幾事,你有你幾事
佢又唔似得二刀流日日開膠POST,又唔係開分身AC
你咁話人,好易令人誤會你係妒忌佢同埋因為自己無已插去佢
咁樣更得你唔夠成熟,好易引起仇家!

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 乂楓炎乂 於 2013-3-7 18:27 發表

講真個句:你咁係度話佢咩唔可以咩,版主都唔理GA啦
佢又唔係日日都開呢DPOST,難得一次咪比佢LO,你仲要係度掃佢興
+上你唔又係版主,你理咁多仲咩姐,佢有佢幾事,你有你幾事
佢又唔似得二刀流日日開膠POST,又唔 ...

警察唔理你就代表你可以亂過馬路?就算你係第一次亂過馬路警察都唔會比機會你啦
我唔係版主又點姐 我係唔想佢一錯再錯我先提醒佢呀
你將佢同二刀流比較就已經代表你睇低左佢
你點解要將佢同二刀流比較而不是和一些唔犯版規的會員比較呢?
加上我都唔介意其他人覺得我會為左E張卡去妒忌佢同插佢
你咁樣幫佢辯駁亦不見得你有多成熟

coc (I'm BACK)
高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
註冊 2010-10-10
用戶註冊天數 4968
狀態 離線
183.178.164.12

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 19:05 發表

警察唔理你就代表你可以亂過馬路?就算你係第一次亂過馬路警察都唔會比機會你啦
你點解要將佢同二刀流比較而不是和一些唔犯版規的會員比較呢?
加上我都唔介意其他人覺得我會為左E張卡去妒忌佢同插佢
你咁樣幫佢辯駁亦不見得你有多成熟

紅字點解? 純好奇.

無頭像
奧得
決鬥者

積分 622
帖子 808
BP 622
註冊 2010-5-6
用戶註冊天數 5125
狀態 離線
222.166.80.52
DIEND原則上沒有錯,只係輸哂係人情分上面

其實我覺得佢咁樣POST都唔係太大問題,佢又唔係哂命

只係貼張相出黎話E張無人留意過既卡個樣唔錯

而且重點係有冇做卡底的潛質,所以你捉規捉太過正了

乂楓炎乂
高級決鬥者

積分 342
帖子 1490
BP 342
註冊 2011-9-3
用戶註冊天數 4640
狀態 離線
61.18.4.10

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 19:05 發表

你點解要將佢同二刀流比較而 ...

問題你唔係警察,你明唔明呀!自己做得唔好,就係度話人,叫你收下手,放寬D
你就係度攞警察同人比,開呢D POST細唔細比$1500,點可以咁比GA
二刀流果D係狂開POST,叫佢收手,佢唔收,咪話下佢LO
人地開開心心開個POST同人分享,你就係度攞壇規搭人地
我唔信你平時番學都係完完全全守校規
有人亂過馬路,唔通你跑下去同人講話亂過馬路係唔岩,要罰$1500
路人甲叫你少理,唔通你就話[警察唔理你就代表你可以亂過馬路?],人地都唔理你啦
仲有我唔信你味試過明知衝馬路唔岩都要照衝,一定唔止一次啦
假如無啦啦有人個人同你講亂過馬路係唔岩,你理唔理佢呀?就算你理,你下次咪又係照衝!

武裝機神 (收駝蛇x2,∼)
決鬥者
無敵☆最寂寞《小隊★隊長

積分 233
帖子 482
BP 233
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4279
來自 宇宙★大陽系★地球★中
狀態 離線
116.49.115.205
變了罵戰!

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奧得 於 2013-3-7 19:37 發表
DIEND原則上沒有錯,只係輸哂係人情分上面

其實我覺得佢咁樣POST都唔係太大問題,佢又唔係哂命

只係貼張相出黎話E張無人留意過既卡個樣唔錯

而且重點係有冇做卡底的潛質,所以你捉規捉太過正了

佢係百識400日了 冇可能連基本吹水區版規都唔識
錯就要認 我又冇話要版主斬佢
只是想他改過 如果唔係遲D可能有人有樣學樣 到時百識就滿天都是這樣的post了
繼續維護佢就等於你考試見到人出貓都唔舉報 到最尾都係害左佢
算了 如果你地覺得我咁做係輸哂人情分慨話 ok you win

高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
用戶註冊天數 4968
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 19:46 發表

佢係百識400日了 冇可能連基本吹水區版規都唔識
錯就要認 我又冇話要版主斬佢
只是想他改過 如果唔係遲D可能有人有樣學樣 到時百識就滿天都是這樣的post了
繼續維護佢就等於你考試見到人出貓都唔舉報 到 ...

亂過馬路嗰個人都6歲喇
一定要拉佢去坐監
下話?

乂楓炎乂
高級決鬥者

積分 342
帖子 1490
BP 342
註冊 2011-9-3
用戶註冊天數 4640
狀態 離線
61.18.4.10

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-3-7 19:56 發表

亂過馬路嗰個人都6歲喇
一定要拉佢去坐監
下話?

算啦,人地都肯讓步...............收手吧!

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 乂楓炎乂 於 2013-3-7 19:43 發表

問題你唔係警察,你明唔明呀!自己做得唔好,就係度話人,叫你收下手,放寬D
你就係度攞警察同人比,開呢D POST細唔細比$1500,點可以咁比GA
二刀流果D係狂開POST,叫佢收手,佢唔收,咪話下佢LO
人地開開心心 ...

(現在絕不是罵戰 而是平心靜氣地討論)
係學校犯校規是一定有的 不過我每次比人鬧 最低限度都唔會去抵賴 唔會去否認自己慨錯
你睇睇11樓 講到我好似屈佢咁 毫無悔意
最後講句:你信唔信都好 我小六開始比人鬧過一次 以後就冇再衝紅燈 一次都冇

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-3-7 19:56 發表

亂過馬路嗰個人都6歲喇
一定要拉佢去坐監
下話?

如果樓主真係6歲慨話 就當我錯吧

高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
用戶註冊天數 4968
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 20:05 發表

如果樓主真係6歲慨話 就當我錯吧

400日
點解你會覺得系一個40歲嘅人

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-3-7 20:18 發表

400日
點解你會覺得系一個40歲嘅人

我都係400日左右 起碼我識認錯 我唔會抵賴

高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
用戶註冊天數 4968
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 20:28 發表

我都係400日左右 起碼我識認錯 我唔會抵賴

你識
佢就要識?

乂楓炎乂
高級決鬥者

積分 342
帖子 1490
BP 342
註冊 2011-9-3
用戶註冊天數 4640
狀態 離線
61.18.4.10

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 20:04 發表

(現在絕不是罵戰 而是平心靜氣地討論)
係學校犯校規是一定有的 不過我每次比人鬧 最低限度都唔會去抵賴 唔會去否認自己慨錯
你睇睇11樓 講到我好似屈佢咁 毫無悔意
最後講句:你信唔信都好 我小六開始比人鬧 ...

世界唔同了..........
老實講金時金日如果你真係真真正正守規,你會好舌底
就攞你個例子做來做例子
出貓結果係攞0蛋,你錯了!呢d平時係你媽媽唔想你出貓而講既真正藉口
我次次都出貓ga,但我次次考到全級頭五p.s(考試無出貓,亦都出唔度)
雖然我間學校唔係d咩重點中學,但我肯定同你講,重點中學個d出得仲勁p.s(由其是精英班)
廢班果d連出貓唔肯出,最好笑ga係,大部份出貓生,佢地係有溫過書,問題係佢地想要100%保證攞100分
就好似你有個朋友,我唔信你會完完全全相信你朋友,你有咩保證佢係真心想同你做朋友,你有咩保證佢唔會做d令你傷心既事,即使佢知道佢唔可以咁做
我中一果陣都好似你咁想,佢地出貓,佢地結果無好下場
結果第一年:佢攞度全級第二
       第二年:佢又攞度全級第二
       第三年:佢正係攞度全級第三
點解?因為我第三年有出貓,我平時分高過佢僅僅8分,就搶左佢既位
早前哈佛咪有成五六十人夾埋一起出貓,結果比人捉度.但你估地想咩?
如果你估佢地會認錯悔改,咁你就真係錯
佢地係想(fu_k!失敗左!早知出好d,都係個xxx出錯!唔係金次一定成功!下次要做得好d!)
我咁講,唔係叫你出貓,你有你個正面想法係好的
問題係......你.......你.....你遲早可能亦因為飽受唔度果壓迫........可能就會出貓
你講得岩!出過一次,就會有第二次........ 第三次........但唔會攞0.除非條友係純出貓唔溫書,唔聽書
世界唔度你理,你所造的一切,唔代表你可以幫度人
p.s(我敢說,你未來一定會衝紅燈,唔度你話唔會!)
我要做功課.唔講啦
我補充多最後一句:我雖然有出貓,但我比無出貓既人,更為認真!

高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
用戶註冊天數 4968
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 乂楓炎乂 於 2013-3-7 20:34 發表

就攞你個例子做來做例子
出貓結果係攞0蛋,你錯了!呢d平時係你媽媽唔想你出貓而講既真正藉口
我次次都出貓ga,但我次次 ...

唔好應呢段野...

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-3-7 20:34 發表

你識
佢就要識?

冇話一定要識 係做人應有態度 冇E種態度就唔會知道自己錯係邊 人品都唔會有所進步

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 乂楓炎乂 於 2013-3-7 20:34 發表

就攞你個例子做來做例子
我次次都出貓ga,但我次次 ...

咁規則是為甚麼存在?我知道規則是死的 人是生的 不過你咁做對低分過你慨人就會好唔公平
人地錯就糾正佢 你心知佢唔會理你/佢直情唔會理你 咁你就做好自己本分
我認為樓主是一個知錯能改的人 不過我錯了
原來我點講樓主同某D人都會覺得我講D野係多餘 咁我無謂干涉落去 今次衰左下次就無謂煩了
最後,很電影式地講翻句:[唔到我話我唔會衝紅燈,不過更加唔到你講我一定會衝紅燈]
P.S.這世界總有一生沒沖過紅燈的人

乂楓炎乂
高級決鬥者

積分 342
帖子 1490
BP 342
註冊 2011-9-3
用戶註冊天數 4640
狀態 離線
61.18.4.10

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-3-7 20:54 發表

咁規則是為甚麼存在?我知道規則是死的 人是生的 不過你咁做對低分過你慨人就會好唔公平
人地錯就糾正佢 你心知佢唔會理你/佢直情唔會理你 咁你就做好自己本分
我認為樓主是一個知錯能改的人 不過我錯了 ...

真係最後一次:
世界無d咩公唔公平,你肯做就做度,我係睇你攞幾多分,唔係睇你d分點攞
我重申一次:
我係有出貓,但我比唔出貓既人更為努力
至於你有無衝紅燈..........唔重要...........但老實講,無d咩緊急事我唔會衝p.s(e.g遲度果d唔度我唔衝)
衝就死,但唔衝就仲死............

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 乂楓炎乂 於 2013-3-7 21:05 發表

真係最後一次:
世界無d咩公唔公平,你肯做就做度,我係睇你攞幾多分,唔係睇你d分點攞
我重申一次:
我係有出貓,但我比唔出貓既人更為努力
至於你有無衝紅燈..........唔重要...........但老實講 ...

認真我遲到都唔會衝

無頭像
奧得
決鬥者

積分 622
帖子 808
BP 622
註冊 2010-5-6
用戶註冊天數 5125
狀態 離線
222.166.80.52
我始終不明白為何要在這個無關重要的事情上面吵鬧下去

為何會跟衝紅燈拉上關係...

樓主開POST主要都是為了讓大家看看有張新的卡,然後看看能不能當好的卡底

怎麼會變成這種完完全全無意義的POST?

沒有衝紅燈的人又怎樣,在不衝紅燈這種正確的態度下還不是會犯下其他過錯?

衝紅燈的人,本身已經犯法,只要不是生命受威脅的情況下衝根本無資格反駁他人。

還是簡簡單單的

一人少一句,世界真美好罷了

PS:沒錯,的確會有人一生都不會衝一次紅燈,因為這是生活在沒有紅燈的情況下,人類就是這樣愛破壞規則。

riosuen (整合騎士 魂。Synthesis。One)
高級決鬥者
~Rewrite~

積分 1319
帖子 2554
BP 1319
註冊 2010-9-30
用戶註冊天數 4978
來自 屯門大興
狀態 離線
113.253.15.158
花生友坐等睇戲 0w0
睇下邊幾個要被版主禁言先 >W<

高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
用戶註冊天數 4968
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 riosuen 於 2013-3-7 21:21 發表
花生友坐等睇戲 0w0
睇下邊幾個要被版主禁言先 >W<

wwwwwwwwwwwww

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奧得 於 2013-3-7 21:20 發表
我始終不明白為何要在這個無關重要的事情上面吵鬧下去

為何會跟衝紅燈拉上關係...

樓主開POST主要都是為了讓大家看看有張新的卡,然後看看能不能當好的卡底

怎麼會變成這種完完全全無意義的POST?

沒 ...

原本完了
你又推上黎

jeffreylo
決鬥者

積分 222
帖子 584
BP 222
用戶註冊天數 4490
狀態 離線
話說我真系一心一意想比人知有呢張卡架....... 百識甘多天靈fans,唔系個個都知有呢張卡或者喺卡表度每張卡都check架嘛...... 想比多d人知姐,就講度話我犯版規..... 唉…

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4546
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jeffreylo 於 2013-3-8 11:38 發表
話說我真系一心一意想比人知有呢張卡架....... 百識甘多天靈fans,唔系個個都知有呢張卡或者喺卡表度每張卡都check架嘛...... 想比多d人知姐,就講度話我犯版規..... 唉…

我知係我抓得緊 當我錯 ok?
不過你事實上係犯左 你認唔認都好 唔關我事了