投票標題: 大家挽過d咩類型既卡?☆分享你個卡人生★  多選 : 最多可選 17 項 本次投票已結束 [參與投票的會員]
選項 1 : 1.數碼暴龍
27 (9.47%)
選項 2 : 2.WS
13 (4.56%)
選項 3 : 3.BS
61 (21.40%)
選項 4 : 4.遊戲皇
25 (8.77%)
選項 5 : 5.VG
30 (10.53%)
選項 6 : 6.高達
9 (3.16%)
選項 7 : 7.火影
2 (0.70%)
選項 8 : 8.決鬥大師
11 (3.86%)
選項 9 : 9.甲蟲王者
23 (8.07%)
選項 10 : 10.恐龍王者
19 (6.67%)
選項 11 : 11.百獸大戰
8 (2.81%)
選項 12 : 12.魔法風雲
4 (1.40%)
選項 13 : 13.寵物小精靈
22 (7.72%)
選項 14 : 14.D.C.ii
2 (0.70%)
選項 15 : 15.三國P.S(唔係三國殺)
3 (1.05%)
選項 16 : 16.幪面超人
14 (4.91%)
選項 17 : 17其他P.S(正係記得咁多......請注明!!!)
12 (4.21%)

標題: 大家挽過d咩類型既卡?☆分享你個卡人生★
乂楓炎乂
高級決鬥者

積分 342
帖子 1490
BP 342
註冊 2011-9-3
用戶註冊天數 4629
狀態 離線
61.18.4.10
試先聲明:選票項列主要為單打同雙打,因此三國殺,槍擊卡,鋪石卡等...........都唔計
P.S(我知三國殺係可以2個人挽,但佢主要挽主要挽法係4個人,2個人唔會咁好挽)
本人開呢個POST係想同各大卡友分享下我既卡生活,當然你地都可以分享下你地卡既人生
本人係06-08果時挽過遊戲皇同決鬥大師
當時呢兩種卡都十分熱門,由於我果陣正係得7-9歲,所以我係唔識挽,但係我係狂買狂儲
有同人挽過,但次次都係同我既工人挽
係06-08期間,我都有挽過小學雞既卡GAME
例如:甲蟲王者,恐龍王者 P.S(唔好睇死我呀,果時能性我有打過比賽,入度4強)
無可否認,我果時係甲蟲王者同恐龍王者既資深挽家P.S(可以叫高手)
直度07-09期間,我開始接觸數碼暴龍
開始係挽HK出果D卡同埋舊卡,期後組隊儲日版新卡
例如:雙面,間條,有印仔之類
其實有少少早熟,我小五,六就開始同D中一,二,三挽
間唔中會一起愉卡(NDS,PSP同錢都有-.-),閒公園吹水,人地睇度都以為我地係黑社會分子,果果都係度跳來跳去閒街
不過係09年比爸誤以為扔細.............開電視機,睇度有BS動畫,就開始挽BS
係度問在座有邊個係打過09年既BS大賽,舉下手來睇,應該係百谷唔多
果時挽HK,跟住兩個大學judge打街賽同大賽
BS可以話係10-11年時間既高風點,超多勁人,好多都係中四,中五D人挽,無而加咁多小學雞........
直度12-13 開始對HK厭,就轉挽日,次次跑去元朗合益度挽,挽度2月,就唔挽BS P.S(専注學業)
而加間唔中都會收下卡,因為我退出時,手上係拎住一SET代數同PX卡先唔挽
令我最開心既就係我人生既第一次挽第一張卡仲係度P.S(佢係恐龍王者D卡),希望可以永久保存.............
咁你地又有D咩卡既生活可以同大家分享???
期侍你地既留言!!!

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
註冊 2013-2-28
用戶註冊天數 4085
狀態 離線
14.0.144.89
數碼暴龍,由細挽到大
係近呢幾年先玩陀螺,跟住BS…

loimanho (浩龍)
決鬥者

積分 409
帖子 596
BP 409
註冊 2012-4-19
用戶註冊天數 4400
來自 Hong Kong
狀態 離線
14.198.93.171
咁我就係四年級開始玩卡,果陣興數碼暴龍卡,就玩果隻,每星期都會去玩TV對戰機。
之後就玩到香港唔再出,果時好似係第六代(唔太記得)。我一向有睇co-co,見到香港新出battle spirits就買左到爆炎之流星玩,果時係2009年,即係香港岩岩出bs。同我個fd玩次次都輸 ,但其實佢唔強,只係我好廢。有次我見出左激翔就抽兩包,中左巨神機(第一張x)。一日行行下玩具店見到有bsc01賣,有張龍皇就買左佢,因為果時我冇紅色大怪。之後又買埋魔龍帝,係度玩紅deck。就係咁玩,點知有一日我見我個fd有d卡背面唔同,佢話果d係日版,20一包,有8張,於是就走去接觸日版啦 。2011年動漫節見到魔法風雲會做推廣,就走去買副基deck玩,我個小學同學又有玩,就同佢玩左下。(果時放緊暑假,我準備升中一。),之後就再冇玩過 。玩bs差不多4年,玩到有d厭,又見到霸王篇的外掛太嚴重就想退,但玩左咁耐卡,始終好難放棄,正苦惱玩咩卡好,我個fd就叫我玩vg,我又走去買金騎基deck玩,再收齊4灼獅,玩到第8代又玩反bs了,因為出反星龍同brave,就有副星龍強化(果時來計齊料),玩玩下就用到bs換副vg回來,仲要狂同人換deck,影騎,the end,狂風王,金騎光獅,金騎白兔,金騎公爵龍,就係咁最後放左副光獅(最後一副vg),就收左副bs回來又繼續玩bs,我就係咁係vg同bs之間不停循環 ,到而家有3副deck,實力不錯
PS我d數碼暴龍仲係度

無頭像
奧得
決鬥者

積分 622
帖子 808
BP 622
註冊 2010-5-6
用戶註冊天數 5114
狀態 離線
203.145.92.162
點解無MOZ      XD

pokemon到e家都有玩

k-on!! (專業潛水)
高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
註冊 2011-9-15
用戶註冊天數 4617
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線
203.142.100.14
我人生第一隻卡Game係BS
講起黎都兩年前既事

2011年中(8月到啦
中一升中二暑假
FD個個玩BS,我買左副SD03C(紅白)
咁就開始同FD玩
2011年12月,跟FD打港版賽
開始玩港版(港DK一副,日DK三副)
玩到12年尾,HK霸王篇出
退港版,日版繼續玩
到E加

期間遊戲王,VG,WS,PM,Pokemon都有店過少少(真係好少..

ccya03064 (緋夜)
長老
時代的眼淚

積分 600
帖子 2828
BP 600
註冊 2010-11-25
用戶註冊天數 4911
來自 屯門
狀態 離線
58.152.179.217
在BS同WS之間行走

無頭像
pato
見習決鬥者

積分 8
帖子 96
BP 8
註冊 2013-3-6
用戶註冊天數 4079
狀態 離線
203.145.92.128
我的心只有Bs

bb7628 (獨行俠)
決鬥者
自由人

積分 370
帖子 583
BP 370
註冊 2010-9-24
用戶註冊天數 4973
來自 異世界
狀態 離線
203.185.57.143
玩過bs,vg,數碼暴龍,遊戲王

bs開始做第1代果陣已經開始玩
我fd話想玩,咁叫埋我玩
咁岩果陣有個玩具鋪老闆娘送左盒基deck比我-_-(講真
跟住就開始玩
但係玩玩下真係唔係幾開心,因為果陣d人中X,自己都未中過,好想中。不過狂抽都唔中- -,所以最後副deck都係40張紅卡- -(果陣唔係砌成副60-無限的的雜色deck算好好- -
終於有一日,皇天不負有心人。用一用20蚊,抽日版第9代。中左超神星龍原版- -,開心到跳起。張超神都仲係到- -,唔捨得放,太有紀念價值。

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4120
狀態 離線
203.185.21.248
我細個時玩POKEMON, 跟住就轉咗玩信用卡
BS係劍刃篇開始玩, 最先係買白夜DECK, 覺得靚所以買

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4120
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 bb7628 於 2013-4-4 15:41 發表
玩過bs,vg,數碼暴龍,遊戲王

bs開始做第1代果陣已經開始玩
我fd話想玩,咁叫埋我玩
咁岩果陣有個玩具鋪老闆娘送左盒基deck比我-_-(講真
跟住就開始玩
但係玩玩下真係唔係幾開心,因為果陣d人中X,自己都未中 ...

聽見都覺得慘, 第一代玩到第九代先抽中X

xjhm2468 (環奈呀( ̄∇ ̄))
高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
註冊 2010-10-11
用戶註冊天數 4956
來自 地球
狀態 離線
116.48.10.251
我玩過好多卡game 不過好多都係好細過個時玩 都唔係好記得
我玩得最耐 認真都係bs架la
因為bs係 係我懂是後先玩
仲記得我岩岩玩個是,我見到D龍好型 好鍾意紅色之後就一直儲卡 我第一次去抽卡個時 個時第2代港(個時我仲未知有日)中左我第一支x暴雙龍-,-,E家比人偷左T_T ,個時當我知有日個時 我去左合益玩 見到D哥哥係到打dk 我仲記得第一次洛場比人屠到爆,後來佢地(版主)開左幾包卡送左比我 仲幫我搞好左副dk 講真 個一排真係我玩卡最開心既時候

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4120
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 xjhm2468 於 2013-4-4 17:43 發表
我玩過好多卡game 不過好多都係好細過個時玩 都唔係好記得
我玩得最耐 認真都係bs架la
因為bs係 係我懂是後先玩
仲記得我岩岩玩個是,我見到D龍好型 好鍾意紅色之後就一直儲卡 我第一次去抽卡個時 個時第2代 ...

其實您地係合益邊度? 地下? 我見一樓好多間

ghgh8360
高級決鬥者
BS x PAD !!

積分 162
帖子 1067
BP 162
註冊 2012-8-30
用戶註冊天數 4267
狀態 離線
124.244.68.156
一直BS, 直至我知道奈葉有WS先開始玩