標題: 新卡情報帖~請轉往置頂帖繼續討論,以免Bug帖
雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
註冊 2013-2-28
用戶註冊天數 4076
狀態 離線
61.18.254.254

QUOTE:
原帖由 kenny723 於 2013-10-18 20:20 發表

死圖.......

http://tieba.baidu.com/p/2543041648

故紙 (Arthur Z.)
高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4038
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
58.152.132.250
ヤюЪュфЧЬ・③юワшみя = BS01ヱユみ⑦・③юワшみя
應該係星座篇隻③юワшみя噃

CYPHER (聖剣ソ騎神)
長老
Жみヱ.ヶЧЭ.ЗУみЭьヶ⑦

積分 3779
帖子 5005
BP 3779
註冊 2010-10-28
用戶註冊天數 4931
狀態 離線
14.198.175.98
冥府三巨頭ヱユ⑦・фЭョみヱ

アソヱユ⑦・фЭョみヱ…

Lv1ろヘ【Й撃】メ持ゲサゆペ。

イヘズLv1ろヘ『【撃】メ持コ自分ソЗзэЧЬズ【Й撃】メ与りペ』

LV3.4.5 白UT(HIT時對手SPIRIT不能擋)
LV4.5 對手攻擊STEP
LV2以下SPIRIT攻擊時,此究極回復

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4076
狀態 離線
冥府三巨頭???????????

長老

積分 3779
帖子 5005
BP 3779
用戶註冊天數 4931
狀態 離線
X01 断罪ソ滅龍ЖцЧЖф⑦Ь・ЭьヶЯЗ (赤X)
X02 冥府三巨頭ヱユ⑦・фЭョみヱ (紫X)
X03 ヤюЪュфЧЬ・ЖみヱиэみЫ⑦ (赤白UX)
X04 ヤюЪュфЧЬ・ЫЗньみЭ (紫UX)
X05 ヤюЪュфЧЬ・ロユЕみヤЬьЗ (緑UX)
X06 究極巨神ヤюЪュфЧЬ・Ьみю  (白UX)
X07 ヤюЪュфЧЬ・тロиャみю (躎X)
X08 ヤюЪュфЧЬ・ワцЧЗюヶяу (青UX)

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
14.0.207.220

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-10-17 23:13 發表

咩DECK都打兩至三張, 實無死, 同之前雙光一樣
話說粉手唔係紫色架咩, 異海龍又係粉手

最初粉手都係綠色架

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4112
狀態 離線
119.246.137.22

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-18 23:42 發表

最初粉手都係綠色架

咁幾時到白色

張白X一次過滿足哂三個願望, 穿心, 回復, 高BP(究極暫時唔受效)

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4076
狀態 離線

無頭像
jasonleung28 (根本正太控的囍王)
見習決鬥者

積分 140
帖子 209
BP 140
註冊 2013-5-4
用戶註冊天數 4011
來自 正太控集中地
狀態 離線
182.239.75.196

QUOTE:
原帖由 雞哥 於 2013-10-19 02:30 發表
水龍王 究極版 25000BP!!!!

http://www.battlespirits.com/feature/structure/bs24/deck04.html

只能說,ultimate 太強了,應修正能力

Gary
決鬥者

積分 195
帖子 370
BP 195
註冊 2013-3-1
用戶註冊天數 4075
狀態 離線
14.0.207.41
張龍王。。。。。
唔打四封王爆多盒la唉

須世理 (長玩BS/ZX)
決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
註冊 2010-11-4
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
168.70.87.95

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-10-19 00:58 發表

咁幾時到白色

張白X一次過滿足哂三個願望, 穿心, 回復, 高BP(究極暫時唔受效)

巨神機:究極左既我 連打死自己D細既都唔識????
說好的爆武裝自回呢

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jasonleung28 於 2013-10-19 08:29 發表

只能說,ultimate 太強了,應修正能力

其實UT唔洗修正
因為 BRAVE  BUST岩岩出果時都係屈
佢要推新卡 又唔勁既話
會帶唔起個勢 引唔到人用新卡
佢E家咁出已經算好好
比當初一出BRAVE既時候 差唔多冇配搭用既卡(得太陽龍==
今次UT一開始就比左好多組合選擇
玩家唯一要諗既都只係副DK入幾多隻UT會順手D

無頭像
TNMHONG
初心者

積分 66
帖子 46
BP 66
註冊 2012-3-26
用戶註冊天數 4415
狀態 離線
183.179.157.65

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-10-19 14:07 發表

其實UT唔洗修正
因為 BRAVE  BUST岩岩出果時都係屈
佢要推新卡 又唔勁既話
會帶唔起個勢 引唔到人用新卡
佢E家咁出已經算好好
比當初一出BRAVE既時候 差唔多冇配搭用既卡(得太陽龍==
今次UT一開始就比左 ...

但係BRAVE岩岩出個陣舊有既手段例如死秤個D咁
都仲可以應付到,未至於人地一用就冇得打
但係UT而家係將以前既野完全否定囇
呢個就係UT同Brave之間既差別

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
或者你可以咁諗
BS暫時處於回歸原點既打法 鬥大隻==

無頭像
沉默之壁
見習決鬥者

積分 53
帖子 98
BP 53
註冊 2013-9-5
用戶註冊天數 3888
狀態 離線
42.2.244.29
其實bs到依家d平衡都做得5錯brave勁就出burst克
burst勁就出禁burst/炸burst的卡
將來總有方法克制UT,差在係幾時

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Gary 於 2013-10-19 13:50 發表
張龍王。。。。。
唔打四封王爆多盒la唉

可能秒住過呢

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線
只要大家都用究極就唔會覺得究極勁, 總之都係嗰句: BANDAI迫您買新卡

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-10-19 19:49 發表
只要大家都用究極就唔會覺得究極勁, 總之都係嗰句: BANDAI迫您買新卡

同意
當全世界一齊用 你就唔會覺得勁
就算你唔一齊用 之後都唔會覺得勁(因為實出解決究極既野

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
14.0.207.182

QUOTE:
アルティメット
7(4)/赤/新生・古竜
<1>Lv3 12000 <3>Lv4 17000 <5>Lv5 25000
【召喚条件:自分の赤スピリット1体以上】
【Uトリガー】 Lv3・Lv4・Lv5 『このアルティメットのアタック時』
Uトリガーがヒットしたとき、相手は可能ならブロックする。ただし、アルティメットはブロックしなくてもよい。
相手のスピリットにブロックされたら、相手のライフのコア1個を相手のリザーブに置く。
(Uトリガー:相手のデッキの1枚目をトラッシュに置く。そのカードのコストが、このアルティメットより低ければヒットとする)
Lv4・Lv5『このアルティメットのアタック時』
自分のトラッシュにある赤のスピリットカード1枚を手札に戻すことで、相手の合体スピリット1体を破壊する。
シンボル:金

真係重屈過張X= =
1.C7 UT ,C6都近乎必中,C7... = =
2.BP一D都唔低
3.汁獸
4.龍輝神...去死啦

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-19 23:36 發表

真係重屈過張X= =
1.C7 UT ,C6都近乎必中,C7... = =
2.BP一D都唔低BP成長都唔比白色果隻C6差
3.汁獸
4.龍輝神...去死啦

其實之後都會落哂究極, 好少BRAVE, 由得佢炸

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
隻三巨頭又係膠
1LV有咒滅都算
重要加比咒擊
你都知有D咒擊得1,2K

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4076
狀態 離線
今彈...至少爆4盒LOL!!! 究極龍王DECK底!!!!!!!!!

長老

積分 3779
帖子 5005
BP 3779
用戶註冊天數 4931
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-19 23:51 發表
隻三巨頭又係膠
1LV有咒滅都算
重要加比咒擊
你都知有D咒擊得1,2K

如果只係咁你未免太睇少紫色

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2013-10-20 01:02 發表

如果只係咁你未免太睇少紫色

咒擊->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->疲指->咒滅擊拉血加回場->....

長老

積分 3779
帖子 5005
BP 3779
用戶註冊天數 4931
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-20 02:51 發表
咒擊->疲指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指->咒滅擊拉血弁h指-& ...

唔好諗咁多啦
冥府ソ深淵/影虰g時計台/魔星輝ゑ古戦場/頭ソ龍王дユ・Жцレヨ(完
你要阻擋嗎?

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
阻擋D咩姐
翻桌算啦

00高達 (製作卡表的退坑人)
長老
00,笨大驅逐!

積分 942
帖子 970
BP 942
註冊 2011-5-29
用戶註冊天數 4717
來自 異世界之量子空間
狀態 離線
180.188.157.140
>樓上
MTG???
=============================
小弟潛水潛得太耐
送番d情報俾大家睇先
=============================
バトルスピリッツ アルティメットバトル02 [BS25]
衝撃の新効果!!【クリティカルヒット】6属性で登場!
さらにスピリットにも新効果登場!!!アルティメットに立ち向かえ!
(衝擊環境的新效果!6種屬性都擁有的【クリティカルヒット(=Critical Hit=痛擊/會心一擊/致命一擊=秒殺?)】效果登場!
屬於Spirit的新效果登場,使其能與究極對抗!)

・新効果【クリティカルヒット】超収録! アルティメットトリガーが進化する!!!(收錄新效果【秒殺】的卡牌!U觸發也會進化!)
・スピリットにも新効果登場! アルティメットに立ち向かえ!(屬於Spirit的新效果登場,使其能與究極對抗!)
・6属性のデッキがさらに強化される!(收錄強化6種屬性卡組的卡牌)
・アニメ主人公が使うXレアが収録! カードとアニメが超連動!(收錄動畫主角使用的X稀有卡!卡牌與動畫超連動!)
・6色のXレアが商品内に収録されるキャンペーンを実施!(也會實施關於商品內收錄的6種不同顏色的X稀有卡的活動!)

全83種+8種+6種
コモン45種 アンコモン18種 レア12種 Mレア8種 Xレア8種 Xレア(プロモーション)6種

バトルスピリッツ アルティメットデッキ 【疾風のゼロ】 [SD22]
TVアニメ「最強銀河 究極ゼロ」主人公が使う緑属性のデッキが登場!! 緑属性の新規アルティメットカードXレアが収録!
(電視動畫「最強銀河 究極ゼロ」主角使用的綠屬性卡組登場!收錄綠屬性的新版X稀有究極卡牌!)

内容
・構築済みカード 40枚(Xレア1種、マスターレア1種、レア1種、アンコモン6種、コモン8種)
・インデックス 1枚
・青コア 15個
・プレイシート 1枚
・ルールマニュアル 1冊
・アルティメット攻略の書 1冊

バトルスピリッツ アルティメットデッキ 【明けの明星のエリス】
主人公のライバル、エリスが使う黄属性のデッキが登場!! 黄属性の新規アルティメットカードXレアが収録!
(與主角敵對的エリス使用的黃屬性卡組登場!收錄黃屬性的新版X稀有究極卡牌!)

内容
・構築済みカード 40枚(Xレア1種、マスターレア1種、レア1種、アンコモン6種、コモン8種)
・インデックス 1枚
・青コア 15個
・プレイシート 1枚
・ルールマニュアル 1冊
・アルティメット攻略の書 1冊
==========================
譯得唔好請見諒

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線
202.140.108.119
話咁快,今代魔龍對滅龍十二張特別卡,下一代就有六張係盒,大家都唔洗搶

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
同星座篇差唔多
果篇第一彈會繼續強勢
第二彈就會出現對抗

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
其實E家究極都唔係完全破壞平衡=-=
只係要將D救命野轉番做舊野SLW 白楯地之類

無頭像
風乂使者
決鬥者

積分 464
帖子 464
BP 464
註冊 2012-4-5
用戶註冊天數 4406
狀態 離線
59.149.9.53

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-10-20 19:39 發表

但其實以往舊text都可以支援到究極
好似
燃えさかる戦場
就是了
白き楯の長城效果大唔大呢...
只係戰鬥完結唔代表turn完結...
這應該是問題吧

基本上E家砌deck可以完全無視左brave淨砌究極都不為過
咁可以唔洗比brave霸左4~6個位先 變成burst X好似龍霸/斷罪&機獸要塞果類清場力/support型spirits
不過都可以係前期+番D好似砲鳳龍3 cost或以下左右ge brave ge
但基本上C6究極唔難召 只不過有召喚條件 可以當以往中盤spirits來擺位
2Turn 甚至1turn都可以召到了(只要你咁好彩抽到3隻0cost 又咁岩你係後攻 再咁岩你又抽中究極)

但E家有類感覺係
自從究極出左
以系統砌deck ge風氣變左只係純色/雙色為主了吧

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-10-20 19:39 發表

出究極既真正目的就係想易D出新卡...

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-20 20:28 發表

出究極既真正目的就係想易D出新卡...

B大: 竟然比你發現左 有怪有場有魔有陷 玩到冇野玩要出究極都比你發現???

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 風乂使者 於 2013-10-20 19:52 發表

但其實以往舊text都可以支援到究極
好似
燃えさかる戦場
就是了
白き楯の長城效果大唔大呢...
只係戰鬥完結唔代表turn完結...
這應該是問題吧

基本上E家 ...

唔係, 我諗緊放浪者之類既SPIRITS玩六色究極

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-10-20 22:21 發表

唔係, 我諗緊放浪者之類既SPIRITS玩六色究極

個人覺得都幾大機會
因為主角隻寵物識轉色
遲D可能會轉ULTIMATE或6隻色或兩種有曬

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-20 22:39 發表

個人覺得都幾大機會
因為主角隻寵物識轉色

其實有啲似劍刃大賽流行嗰隻有放浪者既魅霸DECK, 只不過係將魔法變究極, 不過我對哩款DECK唔熟

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-10-20 23:04 發表

其實有啲似劍刃大賽流行嗰隻有放浪者既魅霸DECK, 只不過係將魔法變究極, 不過我對哩款DECK唔熟

其實 重點唔係佢會幾時出比UT合體既卡
(感覺上絕對會出

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線
之後既發展真係好難捉摸, 睇嚟BANDAI有哂成盤計劃, 除咗究極TRIGGER, 仲留有幾手, 咁就好玩喇, 不過荷包會好痛

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
主角隻寵物榮升社長...囧

tony
決鬥者

積分 309
帖子 495
BP 309
註冊 2012-1-21
用戶註冊天數 4481
來自 異次元
狀態 離線
59.148.153.185

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-10-20 23:26 發表

其實 重點唔係佢會幾時出比UT合體既卡
(感覺上絕對會出

遲早出合體效果係UT既BRAVE

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4404
狀態 離線
咁又要睇官方諗唔諗到新野
諗唔到就出Ultimate brave

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
個人認為 有機會係出左種唔係BRAVE既合體卡 專比UT合

之後就可能出D對UT用既普通怪
根住就變成
靠低分細怪同burst怪做展開 叫一大班UT做主力既UTdeck

靠有對UT效既怪+BRAVE為主線既deck

無頭像
風乂使者
決鬥者

積分 464
帖子 464
BP 464
註冊 2012-4-5
用戶註冊天數 4406
狀態 離線
59.149.9.53

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-21 01:26 發表
咁又要睇官方諗唔諗到新野
諗唔到就出Ultimate brave

不過如果係咁
Ultimate brave spirits狀態叫咩先?
再講條件再搭條件感覺唔實際
00兄都講左啦
佢會出critical attack
再講UT已經有咁多樣出
我諗會比較多元化ge

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線
202.140.108.119
如果出ultimate brave ,咁樣成副deck會好卡,宜加ultimate既定位係取代以前既brave,好似大家平時出brave,除非有召效或者成手無嘢出先會出先,唔係一定先出spirits後出brave

要有spirits先出到ultimate, 要再揾嘢同佢合體,要上兩層,星座篇後唔再出轉召(救世霸唔計啦,佢可以burst),我諗就係咁既原因

當然ultimate易出過轉召好多,但如果要揾嘢增強佢,應該以另一形式

我諗會先出類似要兩至三隻咩色spirits先出得既ultimate先,好似24紅究極x,而嗰啲係勁好多既

其實有無人覺得bandai出埋哩啲會停bs?

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4112
狀態 離線
202.140.108.126

QUOTE:
原帖由 風乂使者 於 2013-10-21 15:55 發表

不過如果係咁
Ultimate brave spirits狀態叫咩先?
再講條件再搭條件感覺唔實際
00兄都講左啦
佢會出critical attack
再講UT已經有咁多樣出
我諗會比較多元化ge

係囉,我宜加策略係,究極入deck數係似以前我入brave數,十張左右,咁就唔落brave,如果再出佢既brave,我真係唔知落幾多張好
如果ultimate brave唔合既時候係當spirits, 咁就易辦喇,成副deck都係ultimate同ultimate brave,搞掂

無頭像
奧得
決鬥者

積分 622
帖子 808
BP 622
註冊 2010-5-6
用戶註冊天數 5106
狀態 離線
124.217.186.176
會停bs,然後改名做bu battle ultimate

決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
用戶註冊天數 4923
來自 月照す氷結湖
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奧得 於 2013-10-21 16:56 發表
會停bs,然後改名做bu battle ultimate

唔係Ultimate Battle Spirit咩

故紙 (Arthur Z.)
高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4038
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
119.236.238.206

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-10-20 22:39 發表

個人覺得都幾大機會
因為主角隻寵物識轉色

華實蝴蝶表示強烈不滿

長老

積分 3779
帖子 5005
BP 3779
用戶註冊天數 4931
狀態 離線

風霸冰霸魅霸鐵霸咒霸全面新圖化

http://www.battlespirits.com/notice/px.html

PX復活

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4076
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2013-10-21 20:16 發表

風霸冰霸魅霸鐵霸咒霸全面新圖化

http://www.battlespirits.com/notice/px.html

PX復活

紅綠色果隻乜水