標題: BattleCompany開幕賽~以卡代金,費用全免~
無頭像
kaichau20002000
見習決鬥者

積分 188
帖子 142
BP 188
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5177
狀態 離線
183.179.149.229
(BS)BattleCompany開幕賽~以卡代金,費用一樣全免~(10月27日更新)
日期: 2010年10月30及31日(星期六及日),10月30日為全日本版BS比賽,10月31日為全香港版BS比賽。
時間: 比賽於下午13:00開始至到17:00PM (共兩場)
地點: 九龍官塘道472-484號官塘工業中心一期地庫G室~(後補圖)
        (官塘地鐵站D4出口前行3分鐘) 有接送
費用: 10月30日 — 免費
       10月31日 — BS第一至第五彈HK版 — 白卡(珍貴度C或U)35張閃卡(珍貴度R卡) 4.5張閃卡(珍貴度M卡) 2.5張閃卡(珍貴度X卡) 0.5張 ,以上0.5張為支付1張計算。(半數至3/4數的參加者支付費用會撥入是次比賽獎品)
名額: 16人一場,共兩場 (網上報名名額限制:16人)

獎品:大量!待定,視乎人數及收取費用多少再追加獎品,10月31日比賽部份獎品會由超級BS狂熱份子提供。

網上報名方法: (pm LokA)

請附搵到你的電話號碼和註明 ↓↓

報名 《(BS)BattleCompany開幕賽》                                 

e.g. 名稱: LokA
                                                電話:6xxxxxxx

比賽規則:
↓↓
本比賽採用淘汰制作賽,詳細到場後會再講解~
每場比賽設 冠軍、亞軍、季軍各一名~

10月30日日本版比賽會採用Battle Spirits日本版最新規則進行,請留意有關禁制卡。
10月31日香港版比賽會依照現時香港Battle Spirits香港版最新規則進行。

詳情:http://battlecompanyhk.com/viewt ... &extra=page%3D1

比賽中只可使用decklist上的套牌進行對局
日本版比賽,可用混入香港版,但要使用有色不透光卡套。

卡組要求:

卡套限制:
不能用有放入紙張的卡套,如:BS卡、其他遊戲卡或自畫圖等~
其他一律接受~

卡牌數量:
套牌必需由40張牌以上組成,不設備牌(side deck/card)

卡組內容(Decklist):
(1)閣下的中/英文姓名/代號(或會員稱號)
(2)卡組名稱(自創)
(3)套牌內容:卡牌-顏色/No./名稱/數量
*可以用普通紙填寫,不過請清楚列出卡名或編號~

今次活動的禁卡表是跟日本官網卡表~

違反規則之說明:
除一切平常的違規行為外,在"不君子行為"的情況下,參賽者亦會一樣受到懲罰警告
<<不君子行為>>
不尊重參賽者、裁判及工作人員
不尊重裁判及工作人員的判決
活動中找他人頂替.
粗言穢語及不雅行為
賄賂行為
欺詐行為
侮辱對手
不尊重對手
3次或以上的警告,將會被取消參賽資格.(參賽費用將不會發還)

希望大家踴躍參加~~

s20021213
決鬥者
我是傳奇

積分 731
帖子 683
BP 731
註冊 2009-12-17
用戶註冊天數 5254
狀態 離線
58.152.235.234
要比卡你,傻既,

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
註冊 2010-2-12
用戶註冊天數 5198
狀態 離線
221.126.131.28
將卡當做入場費冇問題牙 - -"
對於個d成日抽港版ge人士黎講.
汁35張白卡好難?

pineapple
見習決鬥者

積分 35
帖子 124
BP 35
註冊 2010-10-23
用戶註冊天數 4944
狀態 離線
112.118.96.37
我報名呀!!支持支持@@”

無頭像
煞暄
見習決鬥者

積分 5
帖子 71
BP 5
註冊 2010-8-29
用戶註冊天數 4999
狀態 離線
59.148.124.10
我唔比咭咁我點玩??
費用全免但要以卡代金 ==
咁姐係5係要比錢??
要比錢咁點叫費用全免??

kaifai000
見習決鬥者

積分 227
帖子 127
BP 227
註冊 2010-8-10
用戶註冊天數 5018
狀態 離線
113.253.192.82
可用港英版~但要跟日版規則~

係唔係唔比用日版????

卡(珍貴度X卡) 0.5張 ,以上0.5張為支付1張計算。

0.5有咩意義??

3次或以上的警告,將會被取消參賽資格.(參賽費用將不會發還)

費用????

冇3次你會俾反D卡人????

無頭像
YrRosA
初心者

積分 75
帖子 9
BP 75
註冊 2010-7-31
用戶註冊天數 5029
狀態 離線
58.176.63.65

QUOTE:
原帖由 kaifai000 於 2010-10-26 00:47 發表
可用港英版~但要跟日版規則~

卡(珍貴度X卡) 0.5張 ,以上0.5張為支付1張計算。

0.5有咩意義??

費用????

冇3 ...

答返你問題:

1. 可用港英版~但要跟日版規則~

a:因為個比賽規則我係叫人copy返我自己搞開ga dm比賽,
   所以未打返清楚,請原諒.這比賽可用日版卡比賽的~

2. 卡(珍貴度X卡) 0.5張 ,以上0.5張為支付1張計算。
     0.5有咩意義??

a:因為這不是我出的,而且我見也加了句(以上0.5張為支付1張計算。)
   可能想你看得比較認真吧!那如果對你有什麼影響也請原諒~

3. 3次或以上的警告,將會被取消參賽資格.(參賽費用將不會發還)
    費用????冇3次你會俾反D卡人????

a: 同第一問題一樣,你提出的問題也對,我沒有打清楚吧!在這也說聲對不起,
    不過一般人也能理解到吧!如你參加比賽要給錢,犯了規就有罰吧!難到要發還錢給你?
    如上述有冒犯真的對不起,我也想說出心低話而已,可能太多野要做了,一時出錯,
    所以就算犯不夠三次也不會可以拎回卡~

以上3個問題明天我會盡快叫人修改,如有其他問題,歡迎提出,我會盡能力修改~

無頭像
YrRosA
初心者

積分 75
帖子 9
BP 75
註冊 2010-7-31
用戶註冊天數 5029
狀態 離線
58.176.63.65

QUOTE:
原帖由 煞暄 於 2010-10-25 01:42 發表
我唔比咭咁我點玩??
費用全免但要以卡代金 ==
咁姐係5係要比錢??
要比錢咁點叫費用全免??

答返你問題:

1, 我唔比咭咁我點玩??
a:不可以比賽~

2,費用全免但要以卡代金 ==
   咁姐係5係要比錢??要比錢咁點叫費用全免??
a:我的原意是如果不想給錢可以給卡當作費用,因為有些小朋友提供的資料說自己沒太多0用,
   可不可以用卡代錢,所以才這樣打的,可能我理解錯了,這點是我打錯了,對不起!
   那我明天叫人改改吧!如果你在有什麼不滿意,我歡迎你提出在大家討論~

hugo123
見習決鬥者

積分 42
帖子 98
BP 42
註冊 2010-10-17
用戶註冊天數 4951
狀態 離線
123.202.43.156
即係可以比錢?
要幾多錢?

pineapple
見習決鬥者

積分 35
帖子 124
BP 35
用戶註冊天數 4944
狀態 離線
112.118.96.37
與其比錢不如張一d自己無需要既白卡比佢啦!!!

hugo123
見習決鬥者

積分 42
帖子 98
BP 42
註冊 2010-10-17
用戶註冊天數 4951
狀態 離線
123.202.43.156
白卡?
我5係好明?
一定要係白色?

kaifai000
見習決鬥者

積分 227
帖子 127
BP 227
註冊 2010-8-10
用戶註冊天數 5018
狀態 離線
113.253.192.82

QUOTE:
原帖由 pineapple 於 2010-10-26 19:50 發表
與其比錢不如張一d自己無需要既白卡比佢啦!!!

玩日的點./.
冇咩港卡
唔通為佢收港卡
收咪又係要錢.,.

pineapple
見習決鬥者

積分 35
帖子 124
BP 35
用戶註冊天數 4944
狀態 離線